011 44 58 21
BE24 4531 0183 5138
0495 49 49 40
NL61INGB0000100481
Blog

Artikel

kledinginzameling Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp

Nu het voorjaar haar intrede doet, misschien de lenteschoonmaak volop bezig is,… willen we onze kledingcontainers nog eens extra in de kijker zetten.

Zoals u misschien weet, valt kleding onder de noemer “restafval”  maar niets is minder waar!

We werken wel onder contract met Limburg.net (de afvalstoffenmaatschappij voor de provincie Limburg) maar wij beschouwen kleding niet als afval, maar als een perfect recycleerbaar product. Het is een misvatting dat ‘van alle kleding uit de containers poetslappen gemaakt worden of – erger – op de afvalberg terechtkomt’. 

Afval – jammer genoeg vinden we dat ook in de containers – hoort er helemaal niet in thuis!

Onze kledingcontainers - verspreid over de provincie Limburg en stad Diest - worden wekelijks geledigd door onze collega’s. Ze bevinden zich in volgende gemeentes: As, Bocholt, Bree, Diest, Halen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Kinrooi, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen, Peer, Pelt, Tessenderlo, Zonhoven, Zutendaal.

Het zijn meestal witte containers, waarop Limburg.net vermeld staat. In de linkerbenedenhoek vindt u ons logo, zodat u dadelijk ziet dat deze de onze zijn.

Voor de juiste locaties mag u gerust een mailtje doen naar info@salvatorhulp.org of u belt ons even (best in de voormiddag), 011/445821.

De kleding die in de containers gedeponeerd wordt, kent een tweede leven in de ontwikkelingslanden. We verkopen de kleding aan gespecialiseerde sorteerbedrijven en met de opbrengst worden kleinschalige projecten gesteund (door de Salvatoriaanse Hulpactie).

Uw kleding draagt dus zeker 2x bij aan de betere en mooiere wereld!

Heeft u nog vragen of suggesties, laat gerust iets weten!

Wij danken iedereen die zijn/haar kleding in de containers deponeert!

donderdag 21 maart 2024