011 44 58 21
BE24 4531 0183 5138
0495 49 49 40
NL61INGB0000100481
Blog

Artikel

Financiële kinderadoptie in Brazilië

Resultaat van studiehulp!!!!!

Salvatoriaanse Studiehulp heeft al veel arme studenten geholpen en helpt nog steeds. 50 jaar geleden heeft zr Odiliana Smits de huidige parochieschool, Colégio Sao Vicente, opgericht. In al die jaren zijn er veel arme kinderen geweest die samen met hulp van u uit Nederland, België en Duitsland hebben kunnen studeren. Ook nu op dit moment studeren er veel kinderen, waarvan de ouders het maandelijkse schoolgeld voor de parochieschool niet kunnen betalen, met hulp van de Salvatoriaanse Studenten adoptie. De parochieschool valt volgens de braziliaanse wet onder de particuliere scholen en daarom moet er schoolgeld betaald worden.

Zoals de zusjes Rythielle en Ruthyelle. Rythielle is twee jaar geleden geslaagd voor de middelbare school van het Colégio Sao Vicente en Ruthyelle vorig jaar. Hun broertje Manoel studeert nog aan de parochieschool. De zusjes studeren nu met studiebeurs van de overheid aan de faculteit rechten en met goede resultaten. Zonder uw studiehulp voor hun   basisonderwijs en middelbare school waren zij niet zo ver gekomen. Moeder werkt als hulp bij een familie en vader heeft jaren hartproblemen gehad en is recent hiervoor geopereerd. Hij heeft weinig onderwijs genoten en zodoende geen beroep. Met deze gezondheid mag hij niet meer werken en heeft nog geen uitkering.

Maar met uw hulp heeft dit gezin nu kans op een betere toekomst.

Dit is een gezin waarvan de kinderen willen studeren maar het gebeurt ook dat een kind niet goed studeert geen goed gedrag heeft en slechte resultaten haalt. Ze krijgen altijd een tweede kans om te verbeteren zo niet dan krijgen ze geen hulp meer. Natuurlijk kijken we wel naar de capaciteiten van het kind, de een studeert gemakkelijker dan de ander.

Hanny, verantwoordelijke tussenpersoon voor de actie "financiële kinderadoptie"

 

 

 

dinsdag 11 juli 2017