011 44 58 21
BE24 4531 0183 5138
0495 49 49 40
NL61INGB0000100481
Blog

Artikel

corona update

CORONA in de Derde Wereld; enkele berichten.

In België en Nederland spreken we over de 4de golf, maar hoe zit dat eigenlijk in de landen in het Zuiden? Worden zij gevaccineerd? Kunnen zij hun werkzaamheden weer opnemen? Zijn de scholen geopend?...

Enkele vragen waarop we volgende antwoorden kunnen geven:


Vanuit Brazilië kregen we dit bericht:

De laatste maanden is het aantal zieken en doden dalende in Brasil. Men noemt de situatie stabiel. De vaccinaties gaan door,  de meeste ouderen, zieken en mensen in de gezondheid hebben de derde vaccinatie gehad. Deze week werd bekend dat iedereen boven de 18 de derde prik kan krijgen. Ongeveer 74% van de bevolking heeft de eerste vaccinatie gehad. Ruim 54% is volledig gevaccineerd dus twee keer.

Veel dingen zijn weer open. De scholen zijn ook weer begonnen maar iedereen verplicht met masker, alcohol en de 2 meter afstand. De groepen op school zijn gedeeld zodat er minder kinderen in een lokaal zitten. Veel bedrijven beginnen nu weer gewoon te functioneren maar met nog de regels respecterend.

In de shoppingcentra wordt nog steeds gecontroleerd op temperatuur en masker bij binnenkomst en op veel plaatsen is alcohol. In het algemeen blijft de regel masker, alcohol en afstand houden en geen grote groepen bij elkaar zonder controle. De zomer begint nu met de hete tijd, dus veel buiten en het schijnt dat het virus niet graag hitte heeft. Van het deltavirus heb je hier weinig gehoord. Er zijn wel wat zieken geweest maar geen explosie, gelukkig.

De situatie in Europa komt hier ook op het nieuws dus men  waarschuwt wel dat de pandemie zeker nog niet voorbij is. De grootste TV omroep waar de meeste mensen naar kijken geeft veel voorlichting en heeft kritische journalisten die proberen het gebeuren van de onderzoekscommissie goed weer te geven.

Ik denk dat we in Brasil nog geluk hebben gehad dat er begin dit jaar deze onderzoekscommissie is gekomen die de wantoestanden van de regering gaande de pandemie  heeft onderzocht. Dit heeft erg veel leugens en corruptie aan het licht gebracht waardoor de regering verplicht werd om actie te ondernemen en de bevolking  te vaccineren. Ik denk dat zonder deze onderzoeken de catastrofe nog veel groter was geweest want nu blijkt dat de regering niet van plan was om iets te ondernemen.  Volgend jaar oktober zijn er presidentsverkiezingen en laten we hopen dat er verbetering komt.

Zo is de situatie een beetje.

 

 

Vanuit Cambodja bereikt ons volgend nieuws:
In Cambodja is geen sprake van 4de golf... Trouwens alles begint meer normaal te worden... de quarantaine is eerst gedeeltelijk afgeschaft op 18 oktober en dan volledig sinds 14 november vorige week... De Eerste Minister maakte dit een publieke aankondiging...

Er zijn nu dagelijks tussen de 35 en 50 besmettingen maar alles lijkt onder controle...
Ja, het vaccinatieplan was erg succesvol... In totaal zijn er 28 miljoen vaccinaties voor een bevolking van 16 tot 17 miljoen inwoners... totaal gevaccineerden: 13,2 miljoen of een totaal 79,1% - dus dubbele vaccinatie. NU komt er een derde vaccinatie voor wie wil!!!
Nu worden de kinderen vanaf 5 ook  gevaccineerd...
De regelingen van handen wassen, temperatuur meten, ontsmetten met alcohol, het dragen van het masker, en het afstand houden worden strikt toegepast en beboet in geval van overtreding. Zelfs alleen in een gesloten airco wagen MOET men het masker dragen...
Soms durven we de officiële cijfers niet geloven.
NU moet het toerisme van de grond komen want het wordt droog seizoen en de toeristensector is de belangrijkste in de economische sector...
Dagelijks verschijnen de officiële cijfers op de Smart telefoon gepubliceerd door een speciale dienst van de overheid... De angst blijft bestaan maar die wordt rond gezaaid door de media ook van andere landen... In totaal heeft Cambodja  119.904 besmettingen gehad waarvan  116.286 genezen zijn en  2 905 doden.

 

maandag 22 november 2021