011 44 58 21
BE24 4531 0183 5138
0495 49 49 40
NL61INGB0000100481
Hier vindt u een antwoord op (al) uw vragen in verband met kledinginzameling.

Een antwoord op uw vragen

Wij hebben meer dan 300 containers staan (hoofdzakelijk in Belgisch- Noord-Limburg en in de Nederlandse provincie Noord-Brabant).

De meeste containers staan langs de openbare weg in de buurt van supermarkten, kerken, scholen…Ook vindt u veel van onze containers terug op containerparken.

Omwille van veiligheidsredenen (diefstal) hebben wij de lijst van de locaties van de kledingcontainers verwijderd.  

Onze kledingcontainers in België kan u in deze gemeenten terugvinden: om de juiste locatie te weten, kan u ons even contacteren 
telefonisch (tijdens kantooruren 011/445821) of via info@salvatorhulp.org 

As   Lommel
Bocholt   Lummen
Bree   Maaseik
Diest   Maasmechelen
Halen   Oudsbergen
Hamont-Achel   Peer
Hechtel-Eksel   Pelt
Kinrooi   Tessenderlo
Leopoldsburg   Zonhoven
    Zutendaal
     

 

Na aftrek van de inzamel- en organisatiekosten blijft er een nettoresultaat over.

Dit wordt betaald aan diverse missiecomités, stichtingen en vzw's naar rato van de in hun parochie, gemeente ingezamelde kilo's.

Voorwaarde tot het bekomen van deze vergoeding is dat zij de gelden besteden voor het goede doel en dat zij ons hiervan jaarlijks een rapport bezorgen.

Het saldo wat dan overblijft wordt geschonken aan de Belgische zusterorganisatie 'Salvatoriaanse Hulpactie vzw' en de Nederlandse zusterorganisatie 'Stichting Salvatoriaanse Hulpactie', waarmee zij bijdraagt aan ontwikkelingsprojecten.

De door ons ingezamelde kleding wordt doorverkocht aan gespecialiseerde kledingsorteerbedrijven. De kleding wordt gesorteerd volgens soort: t-shirts, broeken, jassen...

Wij sorteren zelf geen kleding.

De sorteerbedrijven verkopen de gesorteerde textiel al naargelang de soort naar Afrika (t-shirts, polo's, broeken, sandalen...) en Oost-Europa en Rusland (warme jassen, dikke truien, winterschoenen...).

Onder- en bovenkleding, jassen, dassen, jacks, lakens, dekens, handdoeken, huishoudtextiel, schoenen, laarzen en sandalen (schoeisel per paar gebundeld).

Graag alles in een goed gesloten plastic zak.
Maak de zak niet te zwaar; overvolle zakken scheuren vaak open.

Wat gebeurt er als ik iets verkeerd in de container heb gedaan?

Mocht iemand per vergissing toch iets in de container hebben gestopt dat hij graag terug wil, dan trachten wij deze persoon zo snel mogelijk van dienst te zijn. Men moet dan wel onmiddellijk telefonisch contact met ons opnemen, aangezien de containers wekelijks geledigd worden. De chauffeur zal bij de volgende lediging de persoon verwittigen, zodat de persoon ter plaatse kan komen en zo zijn/haar spullen terug kan zoeken.

U bent bestuurslid van een missiecomité, organisatie of v.z.w. die werkt voor het Goede Doel en zoekt extra inkomsten.
In dit geval zijn er diverse samenwerkingsmogelijkheden:

  • inzamelactie: u organiseert in uw parochie of gemeente een kledinginzamelactie. Na afloop van de inzamelactie komen wij de kleding laden en betalen u een vergoeding uit afhankelijk van de netto opbrengst
  • container: gelieve eerst contact met ons op te nemen; wij zullen de nodige stappen ondernemen, voor een correcte afhandeling, vooraleer een kledingcontainer geplaatst kan worden (o.a. via de gemeente, limburg.net)
    Om de zes maanden betalen wij u een vergoeding per kilo ingezamelde kleding uit.

Wij werken enkel samen met erkende verenigingen.

Ook geven wij enkel geld aan deze erkende verenigingen. 

Wij werken niet samen met privépersonen. 

 

HEEFT U NOG ANDERE VRAGEN, DAN KAN U ALTIJD TERECHT VIA ONS CONTACTFORMULIER OF OP HET E-MAILADRES: info@salvatorhulp.org !